Akupunktio hoidot

Perinteinen Kiinalainen lääketiede on oppi ihmisestä ja sen juuret ovat kaukana historiassa. Jo yli 2000 vuotta sitten sen teoriat muodostivat eheän kokonaisuuden ja hoitokeinot olivat hienostuneita ja pitkälle kehittyneitä. Kyse ei kuitenkaan ole mistään muinaismuistosta, vaan kiinalaisen lääketieteen teorioita on kehitetty, uudistettu ja tarkennettu kautta aikojen nykypäiviin saakka. Tänä päivänä käsissämme on elävä lääketieteen ala, jolla on paljon annettavaa osana terveydenhuoltoamme.


Akupunktio

Akupunktio on Kiinan ulkopuolella käytetyin kiinalaisen lääketieteen hoitomuodoista. Hoito perustuu potilaalle tehtyyn tutkimukseen, jonka pohjalta kulloinkin käytettävät akupunktiopisteet ja pistotekniikat valitaan. Akupunktiossa käytetään ohuita kertakäyttöneuloja ja neulojen annetaan vaikuttaa hoidosta riippuen 15 - 30 min. Akupunktiota tehdään hoitosarjoina 1 - 3 kertaa viikossa useinmiten n. 3 - 10 kertaa vaivasta riippuen. Joskus jo yksikin hoitokerta voi tuoda avun, mutta yleensä 3 kerran jälkeen saadaan huomattavia tuloksia. Pitkään jatkuneissa kroonisissa sairauksissa ja vaivoissa saatetaan tarvita useampi hoitosarja.

Vaikka akupunktiota on Suomessa perinteisesti käytetty lähinnä erilaisten kiputilojen hoitamiseen, on sen käyttöalue todellisuudessa huomattavasti laajempi. Ihmisen omaa puolustuskykyä vahvistavana se tehoaa hyvin mm. moniin tulehdustauteihin, joiden hoitamiseen koululääketieteellä ei välttämättä ole mitään keinoja. Kaiken kaikkiaan akupunktio on tehokas koululääketiedettä täydentävä hoitomuoto, jolla on toivottavasti tulevaisuudessa tärkeä rooli myös julkisessa terveydenhuollossa.

Koulutuksen keskeinen sisältö oli Kiinalainen ideologinen ajattelu ja peruskäsitteistö, Kiinalaisen lääketieteen perusteoriat, Diagnostiikka sekä Akupunktio ja moksibustio.

WHO on suositellut akupunktiolla hoidettavaksi mm. seuraavia sairauksia tai oireita: Poskiontelontulehdus, nielutulehdus, vilustuminen, keuhkoputkentulehdus, astma, silmän sidekalvontulehdus, kaihi, korvataudit, akuutti hammassärky esim. hampaanpoiston jälkitila, ientulehdus, katarri- ja useimmat ruoansulatusvaivat, naisten- ja miestenvaivat, päänsärky, migreeni, huimaus, kolmoshermosärky, kasvohalvaus, halvauksen jälkeiset pareesit, ääreisosien tuntopuutokset, kuten jalan puutuminen, Menieren tauti, niskavaivat, kylkikaaren kiputilat, alaselkäkivut, iskiastyyppiset kiputilat, jäätynyt olkapää, tenniskyynärpää, nivelrikon aiheuttamat kiputilat mm. polvissa, verenkierto-ongelmat ja masennus.

Lisäksi voit saada apua mm. seuraaviin vaivoihin: Pala kurkussa, yskä, ääniongelmat, akuutti mielen rauhoitus, stressi, paniikkihäiriö, unettomuus, väsymys, verenpainevaihtelut, niskalukko, kylmät kädet ja jalat, käsi- ja jalkavaivat, rannekanava-ahtauma, jännevaivat, allergiat, ihottumat, lapsettomuus, raskauspahoinvointi, vaihdevuosivaivat, hikoilu, liman poisto, tupakan lopettaminen, krapulan hoito, turvotukset, arvet ja näppylät.

Lista on vieläkin puutteellinen, mutta kertoo mitä kaikkea voidaan akupunktiolla hoitaa. Kahdesta samoin diagnostisoidusta tapauksesta voi toinen olla hoidettavissa ja toinen ei. Aina kun kehossa tapahtuu peruuttamattomia vaurioita esim. luurakenteissa, on hoitaminen joko hidasta tai mahdotonta. Kipua voi kuitenkin hoitaa pitkällekin edenneissä tilanteissa.

Akupunktio on tehokas länsimaista koululääketiedettä täydentävä hoitomuoto.
Suosittelen ihmisiä olemaan sairautensa osalta yhteydessä myös hoitavaan lääkäriin.

  • Löydät lisää tietoa akupunktion historiasta ja vakiintuneista käytön mahdollisuuksistamyös mm:
  • https://suomenlaakareidenakupunktioyhdistys.com/2016/05/29/akupunktiosta-yleisesti/


Varaa aika akupunktioon tästä

Korva-akupunktio

Korva-akupunktion tarkoituksena on tasapainoittaa ja hoitaa kehoa ja mieltä.

Korva-akupunktiolla voidaan hoitaa:
E
rilaisia kiputiloja ja sairauden oireita, unihäiriöitä, masennusta, levottomuutta, ahdistuneisuutta, stressiä, migreeniä, addiktioita, vaihdevuosioireita ja väsymystä, myös ADHD- oireista kärsivät ovat hyötyneet hoidosta.

Hoito vaikuttaa jokaiseen yksilöllisesti. Kiinalaisen lääketieteen ihmiskuva on kokonaisvaltainen ja akupunktio on yksilöllinen hoitomenetelmä, jossa huomioidaan, että samojen oireiden syyt voivat olla eri ihmisillä erilaiset.Hoito kestää noin 30 - 45 min. Hoitoa suositellaan annettavaksi 5 - 10 hoitokerran sarjoissa. Alkuun akupunktiota voidaan antaa muutaman kerran viikossa, jonka jälkeen hoitokertoja harvennetaan noin keraan viikossa. Kun apu on saavutettu, myös ylläpitohoito 6 - 1 2 kuukauden välein on hyödyllistä.Hoito voidaan tehdä neuloin tai ilman. Neulahoito on kuitenki tehokkain tapa hoitaa vaivoja.Hoitoa tukemaan voidaan käyntikertojen välille laittaa yleensä toiseen korvaan laastarikiinnitteiset siemenet, joita asiakas pyörittelee ja pitää 3-5 päivää tai kuinka itse haluaakaan.

Varaa aika korva-akupunktioon tästä

Moksaus

🔥 Suoramoksauksella saat tehokasta apua vaivoihin ja esimerkiksi tuledustaudit pysyvät kauempana Dazhuita kuumentamalla 😊👍

Kiinalaisessa lääketieteessä poltetaan kuivattua pujon lehteä joko suoraan tai epäsuorasti hyvinvointiin merkittävästi vaikuttavilla akupunktiopisteillä. Lämmön lisäksi myös Pujon savulla on positiiviset terveysvaikutukset. Suomessa on vanhassa kansanperinnelääkinnässä myös moksattu, mutta poltettava aihe on ollut Taulakääpä.

Varaa aika moksaukseen tästä

Tulineula

Luo kotisivut ilmaiseksi!